Vi som jobbar med din hund är utbildade, erfarna och engagerade, vi lever med hund dygnet runt, våra egna och andras. Tillsammans har vi en lång erfarenhet och bred kunskap då vi har många olika utbildningar och många års erfarenhet inom hund.

Vår verksamhet är godkänd av Länsstyrelsen Miljö hälsvårdsnämnden och byggnads-nämnden i Landskrona kommun. Vi är medlemmar i SSHF Sveriges Hunddagisförening. Har ansvars- och företagsförsäkring i If. Företaget är godkänd för F-skattesedel.

Om Ewa


Ewa är utbildad hunddagisföreståndare och hundpensionatsföreståndare, instruktör, kundrådgivare och företagsrepresentant.

Utbildad pedagog, handledare, lärare, akutsjukvårdare utbildad i sociologi, etologi, psykologi, kommunikation.

Uppfödare sedan 70-talet på spaniel och terrier.

Mina hundar:
1968 Cockerspaniel
1970 Golden retriver
1976 Schäfer
1983 Softcoated wheaten terrier
1996 Irländsk terrier
1998 Foxterrier
2000 Kerry blue terrier
2002 Irish Glenn of Imal terrier

Familjens nuvarande hundar är Enya 8 år; Tessla på 3 år och Bissy 2 år av rasen Wachtel hund och sist och inte minst Maia, som är en Strävhårig Vorsteh på 1 år.

Jag har alltid varit intresserad av rasspecifika egenskaper, vilket speglar sig i mitt val av hundar under åren. Mitt mål med hundarna har alltid varit att träna för tävling och prov. Med uthållig träning och ständig finslipning i lydnad, spår, eftersök, rapport, apportering, allt för att tillgodose mina och hundarnas behov.

Ja snacka om hundliv…..Så nu får hobbyn inte bara vara min hobby utan även mitt yrke…. nu och i framtiden.

Vi ses

Länk till toppen

Om Carola


Hej,

Mitt namn är Carola Andersson Dahlqvist, jag har hållit på med hundar sedan barnsben eftersom min Mamma hade kennel och hundintresset har alltid funnits hemma hos oss.

Min första egna hund fick jag när jag var 11 år gammal, sen har det blivit en hel del hundar genom åren. Började på Landskrona Brukshundsklubb 1974 och har tränat med cockerspaniel, Golden Retriver, Cairnterrier, Schäfer och Rottweiler. Har tävlat inom varje gren och fick också Landskronas Brukshundsklubb första tjänstehund certifikat.

Har även åkt landet runt på hund utställningar i många år. Min mamma födde upp engelsk cockerspaniel, Bichonfrise och Coton de tulear. Jag gick in i min mammas kennel för 20 år sen och har tagit över den sen hon gick bort för tre år sedan. Jag har utökat med ännu en ras Irish soft coated wheaten terrier. Har haft en del kullar och har erbjudit mina valpköpare valpträffar, unghundsträffar mm. Har även passat en hel del kompisars hundar medan dom har varit ute och rest.

Har jobbat 11 år inom vården, men alltid känt att det är hundar jag vill jobba med. Tycker om att umgås med hundar och hjälpa till att lösa kommunikations problem mellan hund och hund ägare. Har gått grundutbildning under mina yngre år i Blå stjärnan, föreläsning i sjukdomslära, tandvård, foder lära, hund uppfödning, och har även jobbat i Hund affär.

Jag ser mig själv som en öppen och utåtriktad person med stor ansvarskänsla, viljestyrka, idérik, social och ambitiös. Lätt att få kontakt med nya människor, tar initiativ och tycker om att lösa problem och är självständig. Genom mitt arbete med hund har jag sett hundratals olika ekipage, beteende och problem. För mig handlar det om att läsa av hunden och samtidigt vara lyhörd för just den enskilda individens behov.

Just nu har jag två hundar hemma & en kanin som jag lägger ner all tid och kärlek på.

Med vänlig hälsning, Carola Andersson – Dahlqvist

Länk till toppen